Dr. Baranyai László, fénykép

Dr. Baranyai László

 

Konferenciák hete

okt 17, 19:58, |

 

Az elmúlt hét bővelkedett érdekes eseményekben. Három konferencián is részt vehettem: Magyarországi Web Konferencia 2011, Synergy 2011 és a BCE Budai Campus Jubileumi Emlékülése. Jó volt találkozni az ismerősökkel, sok újat láttam-hallottam.

Magyarországi Web Konferencia 2011

A webes közösség idei találkozója a budai várban, a Szentháromság téren álló patinás épületben zajlott. Összesen több, mint 500 látogató jött el a 21 előadásra. Három tematikus szekcióban mutathatták be az előadók az aktuális érdekességeket, fejlesztéseket és trendeket. Jómagam a Deák teremben a szekció elnökeként tevékenykedtem, ahol a felhasználói élmény, fejlesztési technikák kerültek inkább előtérbe. A konferenciák általam már megszokott dilemmája itt is utolért: sajnáltam, hogy nem lehetek egyszerre több helyen. Pedig nagyon érdekelt volna a Microsoft© Windows® 8 bemutatója is. Hasonló bejelentésre volt már példa, amikor a Silverlight 3 platformot 2009-ben itthon elsőként a konferencián mutatták be.

Szép volt, jó volt, sokan voltunk. Többen is fényképeztek a helyszínen, a szervezők egyik galériája megtekinthető mr.TeeCee albumában.

Synergy 2011

A konferencia teljes neve "Synergy in the Technical Development of Agriculture and Food Industry". Helyszíne a Szent István Egyetem volt. Az agrármérnök közösség egyik jelentős találkozóján három napon keresztül zajlottak a szekció előadások és poszter bemutatók. Érdekesnek találtam például a méréstechnika szekció záró előadását is, amelyben a szarvasmarha bélgázának istállóból szivárgását követték nyomon hőkamerával. A szakmai kirándulásra sajnos már nem tudtam elmenni egyetemi elfoglaltságaim miatt, pedig igen érdekes volt. A résztvevők a támogató Claas Magyarország üzeme után Törökszentmiklóson megtekintették a szélerőműveket, majd végül a Lázár lovaspark programját csodálhatták meg.

BCE Budai Campus Jubileumi Emlékülés

Az emlékülés bemutatta a három kar elismert professzorainak életútját és eredményeit. Az Élelmiszertudományi Kar képviseletében Vas Károly professzort méltatták. Ez egyben kitűnő alkalom volt arra, hogy a karok jobban megismerjék egymást és talán a nem szakmabeli meghívottak is felfigyeltek a Campus 150 éves fennállása alatt elért eredményeire, értékeire. A hétvégi program egybeesett a dísznövény kiállítással, így a látogatók szép virágokban is gyönyörködhettek. A kiállításon készült képek közül párat megosztottam fotóblog oldalunkon is.

 

comments powered by Disqus