Dr. Baranyai László, fénykép

Dr. Baranyai László

 

Corvinus Díszkert 2012

máj 1, 17:29, |

 

Idén is megrendezésre került a hagyományos tavaszi dísznövény kiállítás és vásár, amely mára a Corvinus Díszkert 2012 nevet kapta. Fényképezőgéppel a kézben vasárnap én is kilátogattam.

Dísznövény kiállítás és vásár

A kiállítás és vásár a szokásos területen, a Budapesti Corvinus Egyetem Budai Campusán kapott helyet (1118 Budapest, Villányi út 29-43.). Az alsó és felső kertet is megnyitották, így kellemes környezetben kényelmesen elfértek a kiállítók, árusok és látogatók is. Szerencsére sok árus a bejáratott helyen verte fel sátrát, így a kézművesek, a pecsenyés, a sütik és a kaktuszok a megszokott környezetben vártak minket.

Az orchidea kiállítás az Egyetemi Bonsai Klubbal közösen a felső kertbe költözött. Sajnos kevés orchideát sikerült bemutatni, azok is inkább a közismertebb fajták közül kerültek ki. Ugyanakkor nagyon szépek voltak.

Egész hétvégén hétágra sütött a nap, az időjárásra nem lehetett panasz. A "K" épületben a szokásos tematikus program keretében esküvői ruhákat mutattak be. A virágokon kívül nekem személy szerint a Zsanna-manna kiemelt kötelező elem. A kertben és a központi épületben is megtaláltam őket. Igaz, szilvás sütit csak kint kaptam. A fügéseket is kóstoltam, de a pálinkásban nem éreztem a pálinkát, a füge szárát meg nem igazán sikerült elegánsan kiharapni. A vásár eredménye végül 1 metszőolló, 1 cserép fikusz, 8 palánta kerti virág, 3 db orchidea cserép, 5 kg fűtrágya lett.

Összességében tetszett, jó volt. A nagyobb terület is kedvezően hatott, jobban elfért mindenki. Az időzítése is eltalált, hiszen a hosszú hétvégén sokan eljöhettek. Kertészkedőknek kötelező, a többieknek ajánlott a kiállítás. Aki nem jött el idén, nem mulassza el jövőre, kár kihagyni.

 

comments powered by Disqus