Dr. Baranyai László, fénykép

Dr. Baranyai László

 

Dunakanyar

máj 29, 18:23, |

 

A hosszú hétvégén kirándultunk a Dunakanyar környékén. Kissé borús idő fogadott, majd egy rövid zápor után délutánra kisütött a nap. Elmentünk egészen Zebegényig, majd felmásztunk a kilátóhoz.

Fényképek

Az első megálló Nagymaros volt. A borús idő ellenére sikerül pár jó felvételt készíteni a túlsó parton fekvő hegyekről és a királyi várról. Sajnos a parkoló melletti étkezdében a választék túlságosan egységesre sikerült, sült hal vagy semmi. Az üvegtigris után szabadon volt egy lakókocsi, ahol fagyit és palacsintát árultak.

Zebegénybe érve rögtön elindultunk a hegyoldalon felfelé. A szerpentines sétány fordulóiban megálltam és szintenként 1-1 képet lőttem visszafelé. A falu nagyon kedves, hangulatos helynek tűnt. A nagymarosi vendéglátást messze lekörözték, ugyanis egy cukrászda és két kiskocsma is nyitva volt. A cukrászdában házi rétest ajánlottak, megkóstoltam, finom volt.

A dombtetőn felépített kilátó valójában egy trianoni emlékmű része. Vele szemben áll egy kápolna és az aradi vértanúk emlékhelye. A kilátó emelvényéről nagyszerű látványban gyönyörködhetünk, érdemes felmászni (nem túl meredek és nem is magas).

A legjobb fényképeket szerkesztve az 500px profilra töltöttem fel, többet pedig szerkesztés nélkül a Picasa albumba.