Dr. Baranyai László, fénykép

Dr. Baranyai László

 

Őszi kertészeti napok

okt 16, 20:13, |

 

Talán kevesen tudják, hogy a Budapesti Corvinus Egyetemen megrendezett tavaszi dísznövény kiállítás és vásár kistestvére ősszel várja a látogatókat. Az Őszi Kertészeti Napok virágkötészeti bemutatója hagyományosan középiskolás diákok munkáinak galériája is egyben.

Látogatás

Az időjárás kicsit megtréfálta a közönséget, mert szombatra esőt, vasárnapra napsütést igértek. Nos ez pont fordítva történt. A kevés lelkesek - akik eljöttek - szép virágokkal, kézműves termékekkel, házi készítésű lekvárral és mézzel is találkozhattak.

A díszterem adott otthont a kiállításnak. A fal mellett és a termben elhelyezett asztalokon őszi színekben pompázó terítékeket láthattunk. Ötletes kompozíciókat alkottak a diákok, hol vidámabbat, hol komorat.

Terített asztal

A főépület előterében - és kívül közvetlenül a bejárat közelében - találkozhattunk a cserepes virágokkal. Természetesen kihagyhatatlan az idény jellegű virágok mellett az Orchidea.

Orchidea - a közismert formában és színekkel

Az Orchidea virágok sokszínűségét is sikerült bemutatni pár különleges példánnyal.

Orchidea - a kicsit másként

Az épület bejárata mellet diszkréten megbújt egy érdekes kiállító "örökvirágokkal". Az üvegbe helyezett liofilezett virágok valóban extrém hosszú időt kibírnak. Olyan nagy volt az érdeklődés, hogy mikor odaértem a nézelődésben, már kifogytak a névjegykártyából.

Virágcsokor az üvegben - szinte mindörökké

A parkolóban virágot, háncsot, láncfűrészt vehettünk, valamint szokásos módon szittya pitával csillapíthattuk éhségünket. A kézműveseket egy kiállító képviselte zsűrizett kerámiával és faragott játékokkal.

Művészi kerámia

Élmények

Az őszi kiállítás és bemutató egészen más hangulatú, mint a tavaszi rendezvény. Szép volt, jó volt. Természetesen nem távoztunk üres kézzel, sőt, volt, amit elfelejtettünk (nagyon finom házi birsalmasajtot kóstoltunk). További információkat az Őszi Kertészeti Napokról a szervezők honlapján olvashat.

 

comments powered by Disqus