Dr. Baranyai László, fénykép

Dr. Baranyai László

 

Magyar Pilóta Akadémia repülés

jún 30, 12:31, |

 

Idén a család László napra egy különleges programmal lepett meg. A Magyar Pilóta Akadémia programjában rövid ideig kipróbálhattam milyen érzés egy kisrepülőt (Cessna 152) vezetni. Remek érzés! A repülésre elvittem a kisebbik kamerát, hogy pár képet készíthessek.

Fényképek

A fényképek elkészítéséhez a Casio Exilim EX-Z16 készüléket vittem magammal. Tartottam tőle, hogy túl sok hely nem lesz és a nagyobb DSLR beakadna ide-oda vagy koccanna az ablakon, műszerfalon, stb. Szerencsére ezzel a kis géppel is sikerült szép felvételeket készíteni. Íme a képes élménybeszámoló, kb. időrendben.

Felszállás a tököli repülőtérről

A felszállást természetesen nem én végeztem, még orra is buktunk volna. Cserébe oldalra kinézve lekaptam a tornyot és a hangárokat.

Horgásztó

A környéken tettünk egy kis kört. Csepel alatt az M0 autópálya mellett van egy kis horgásztó. Mind a tóparton, mind a szigeteken csak a víz közelében látszanak házak, az út túloldalán már semmi. A stégek kinek-kinek gondolom vérmérséklete és pénztárcája függvényében nyúlnak be a tóba.

Horgásztó és M0

Itt már látszik az M0 autópálya is, mögötte a Flóra Hungária virágpiac és az ipari park.

Szigetszentmiklós

Szigetszentmiklós felett kört téve megnézhettem az új katolikus templom épülő tornyait, a falut és a lakótelep szélét.

Leszállás a tököli repülőtérre

A körök után elérkezett az idő a leszálláshoz, ezt sem én végeztem, de nem is vállalkoztam volna rá. Az ablak foltjain látszik, hogy menet közben összeszedtünk pár rovart és némi koszt.

A repülés is élmény, de még jobb, amikor átveheti az ember a kormányzást is. Szerintem nagyon jó kezdeményezés ez a Magyar Pilóta Akadémiától. Szerencsémre szép tiszta idő volt, kitűnő látási viszonyokkal és kevés széllel. Köszönöm, másnak is tudom ajánlani.