Dr. Baranyai László, fénykép

Dr. Baranyai László

 

Corvinus Díszkert 2014 tavasz

ápr 27, 15:45, |

 

Idén tavasszal április 25-27 került megrendezésre a Corvinus Díszkert 2014 kiállítás és vásár. A pénteki esős idő óvatosságra intett, de végül szombaton remekül alakult minden. Nyakamban a Nikon géppel körbesétáltam az arborétumot. A hagyományos virágkiállítás összetett rendezvénnyé nőtte ki magát, sok színes programmal.

Képes beszámoló

Minden eddigi kiállításnál megfigyelhető volt valamilyen virág fölénye. Tavaly és idén is úgy láttam, hogy a kaktuszok hódítanak. Sok árusnál kapható volt a legkisebb mérettől a nagyobbakig.

Színes tüskementes kaktusz

Az egzotikus virágok közül ki kell emelni az orchideákat. A K. épület belépő terében a szokásos árus mellett még egy megjelent. Az orchidea kiállítás mint külön műsorszám ugyanakkor elmaradt. A díszterem egyik részében felállított asztalon csodálhattuk meg a jellegzetes példányokat.

Díszes orchidea virágok

A K. épület dísztermében volt egy előadói rész, amolyan mini konferencia pódium a szakmai bemutatókhoz, de a legnagyobb területet a Bonsai Klub kiállítása tette ki. Olyan szépek voltak a bonsai növények, hogy páran lépésenként fényképeztek.

Mini bonsai fa

A rendezvény sokszínűségét jelzi, hogy a virágok mellett egyéb programok és árusok is várták a közönséget. Az udvari kávézó igen látványosan például egy autó oldalába épített kávéfőzőből adagolta italát.

Autóba épített kávéfőző gép az udvaron

A pecsenyések mellett borokat és pálinkát kóstolhattunk, valamint több helyen találhattunk sajtot. Én az Etyektej standjánál álltam meg Gomolya sajtot venni (a képen nem ez van). Megérte, finom.

Etyektej sajtos pultja a kertben

A kicsik sem maradhattak ki. A kerti tó mellett hagyományosan vicces kerámiákat árusítottak és mini szökőkút is működött. Az ösvények mentén több helyen édességgel is csábítottak. Ha már nassolás, akkor a gyümölcsös kehely vagy csokiba mártott gyümölcs jó választás.

Csokoládé, keksz és gyümölcs kehely

Összességében szép volt, jó volt. Szerintem minden látogató megtalálhatta a számítását. Hölgyek és kertészkedők a dísznövényeket, urak és kísérők a pecsenyét, gyerekek a desszerteket és játékokat.

 

comments powered by Disqus