Dr. Baranyai László, fénykép

Dr. Baranyai László

 

Henryx City western farm

jún 22, 16:22, |

 

Nemrég meglátogattam a Császár községben található Henryx City western farmot. Természetesen magammal vittem a fényképezőgépet is. Baráti közösség, jó hangulat.

Fényképes beszámoló

A filmekből jól ismert palánkok fogadják a látogatót, illetve a bejáratnál rönkházak (múzeum és kocsma). Elkövettem azt a hibát, hogy bőséges reggeli után érkeztem, így már nem maradt hely a hamburgernek vagy palacsintának. A palacsinta egyébként is főszerepet kap a műsorban palacsintaevő gyorsasági versenyen. A rekord állítólag 9 másodperc és egy hölgy érte el. A műsor a házakkal körülvett belső udvaron látható, illetve a teraszokon kaptak helyet árusok és egy lovagolható műbika.

Henryx City - udvar

Stílusosan hordóra púpozva vár a bejárat melletti sarkon sok-sok kalap. Már ha valaki kalap nélkül érkezne. A western stílusú kiegészítőket - csizmától a békepipáig - több árusnál is megvehetjük, érdemes körbenézni.

Henryx City - kalapárus a sarkon

A vadnyugati folklór része a seriff és banditák harca, illetve az igazságszolgáltatás végső módja, az akasztás. Egy kicsit talán morbid, ahogyan gyerekek játszanak a kötéllel, de ez a szülőkön is múlik.

Henryx City - akasztófa

A mindennapi élet részleteibe engednek bepillantást a korhű lámpások, a verandára lógatott színes üvegek és a sok egyéb tartozék.

Henryx City - üveg

Aki fogyasztani vagy vásárolni szeretne, annak valutát kell váltani. Henryx City dollár a fizetőeszköz. Szerintem jópofa dolog, ráadásul igen gazdagnak érezhetjük magunkat, mert 1:1 váltják.

Henryx City - fizetéshez valuta

Szerintem érdekes és hangulatos hely lett a western farm. A műsor szórakoztató és sokszínű, autókiállítástól kezdve a zenés-táncos mulatozásig. Akit érdekel egy kicsit a vadnyugat világa, látogasson el Henryx Citybe, megéri.