Dr. Baranyai László, fénykép

Dr. Baranyai László

 

500px fotós közösség

nov 6, 18:46, |

 

A fotós közösség szerencsére folyamatosan növekszik a lelkes amatőrök belépésével. Ez nem leszólás, én is amatőr vagyok. Sok honlap elérhető, amelyek a fényképek megosztásában segítenek és páran közösségi funkciókkal is rendelkeznek. A kanadai 500px oldal nemrég újabb fejlesztéseket hajtott végre.

500px.com

Az 500px.com oldal alapvetően fotós portfólió szolgáltatásnak indult. A felhasználók visszajelzései alapján és az aktuális trendeket figyelve időnként új funkciókat vezetnek be. Már többször végignéztem a fejlesztéseket és szerintem jó irányba haladnak. Többen kritizálják az újításokat (egészen pontosan az egyeztetések módját), de el kell ismerni, hogy jók. A legújabb változás a fényképek elhelyezése.

Népszerű fényképek gyűjteménye visszajelzések alapján

A szerkezet ismerős lehet. Ebben a struktúrában jelennek meg a fényképek minden gyűjteményben, mint pl. a legnépszerűbb képek. A fényképekhez megjegyzéseket fűzhetünk és a tetszésnyilvánítás mellett akár saját kedvenceinkbe is beválogathatjuk. A szerkesztők is válogatnak a képek közül, az ő gyűjteményük kiemelt helyen megtekinthető (Editors).

Ajánlott csoportok

A közösségépítés útjára léptek a csoportokkal. Az oldal saját blogját és csoportját (ISO) hivatalos információk megosztására és felhívásokra használják. A többi csoport fórumként szolgálnak.

Fotós profil oldal

A profil oldalt használhatjuk portfólió építésre és gyűjteményeink kezelésére. Kifejezetten a fotósokra gondoltak és ennek megfelelően fókuszált a felépítése. Modern, kényelmes. Szerintem. Ha valaki még nem döntötte el, hogy önálló honlapot szeretne-e, bátran ajánlom kipróbálásra. Előfizetéssel egyébként választható külön honlap is felajánlott (előkészített) vagy egyedi (programozható) látványtervvel.

 

comments powered by Disqus