Dr. Baranyai László, fénykép

Dr. Baranyai László

 

Élelmiszerfizika konferencia Debrecenben

júl 12, 17:25, |

 

A Nemzetközi Élelmiszerfizikusok Társasága (International Society of Food Physicists) a Debreceni Egyetemmel közösen szervezte meg a XII. nemzetközi konferenciát. A rendezvény fókuszában a fizika és kapcsolódó tudományterületek kutatásának élelmiszer vonatkozású hasznosítása állt. A bemutatott munkákból készült cikkek várhatóan a Journal of Food Physics nyílt folyóiratban jelennek meg.

Fényképes beszámoló

A szervezők nagyon kedvesen minden résztvevőnek adtak egy oklevelet a főszervezők aláírásával. A konferencia programja 2 nap előadás és 1 nap poszterbemutató volt. Volt szerencsém a második nap egyik szekcióját elnökként levezetni.

ICFP Certificate
Elismerő oklevél

A konferencia helyszíne a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara volt. Az egyetem és a város egyik jelképe az Egyetem tér 1. szám alatti épület.

DE főépület
Debreceni Egyetem főépülete

A konferencia ideje alatt (Július 6-8) a kék óra 20:54-kor kezdődött, így visszatértem lefényképezni az épületet. Sajnos a szökőkutat leállították és az épület kivilágítása is csak az utcai lámpákra szorítkozott.

DE főépület kék órában
Debreceni Egyetem főépülete este

A főépület nappal szabadon látogatható, így én is betértem. Az aula szép mennyezetéről is készítettem fényképet.

Üvegtető
Aula üvegtető

Az Aula süllyesztett tere látványos építészeti megoldás. Körben előadókat és tanszéki szobákat találhatunk, az emeleten a bejárattal szemben a könyvtár helyezkedik el.

DE Aula
Aula panoráma

A városban az egyetem közelében feltétlenül érdemes megnézni a Nagyerdei parkot a Békás-tóval, valamint a sportcsarnok körül kialakított teret. Nagyon tetszett a szökőkúttal és lépegetővel ellátott medence. A gyerekek élvezték a fürdőt, a nagyobbak a hűs páradús levegőt.

Szökőkút szivárvánnyal
Szökőkút szivárvánnyal

A konferencia ideje alatt készített képeket a Facebook és 500px oldalakon osztottam meg.