Dr. Baranyai László, fénykép

Dr. Baranyai László

 

BiosysFoodEng 2016 konferencia

dec 13, 17:48, |

 

December 8-án a Szent István Egyetem Élelmiszeripari Műveletek és Gépek Tanszéke a Fizika-Automatika Tanszékkel közösen, a Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományok Osztályával közreműködve szervezte meg a BiosysFoodEng 2016 konferenciát. A rendezvénynek a Lurdy Ház Konferenciaközpont adott otthont.

Fényképes beszámoló

Összesen 42 előadással vagy poszterrel regisztráltak. A Szent István Egyetem hazai kollégái mellett a következő intézmények képviselői jöttek el:

A konferenciateremben barátságos, családias légkörben zajlottak az előadások, beszélgetések. Egyetlen szekció volt, így mindenki mindenkit meghallgathatott és nem kellett választani a párhuzamosan futó érdekes prezentációk között.

Konferencia közönség
Konferencia közönség

A támogatók közül hárman kiállítóként is felléptek. Aktuális műszereket, méréstechnikákat mutattak be az érdeklődőknek. A konferencia témaköréhez igazodva fizikai mérések műszerei (pl. állománymérő, színmérő) kerültek elő.

Kiállítók műszerbemutatója
Kiállítók műszerbemutatója

Az egész napos intenzív programot kávészünetek és egy nagyobb ebédszünet szakította meg. Ez adott teret a poszterek bemutatásának is. A svédasztalos ebéd látványos volt és ízletes. Utána kellő energiával folytathattuk a szekció üléseket.

Ebéd: töltött-sült csirke
Ebéd: töltött-sült csirke

Az előadók közül a közönség leadott szavazatai alapján legjobb előadói díjban részesült egy páros. A hazai mézek elemzésével foglalkozó munkát Bodor Zsanett és Koncz Fanni Adrienn mutatta be.

Legjobb előadói díj nyertesei - középen
Legjobb előadói díj nyertesei – középen

A poszterek közül a tudományos bizottság jelenlévő tagjai választották ki a nyertest. A díjat Bázár György és kollégái nyerték el a húsminősítő kéziműszert bemutató munkájukkal.

Legjobb poszter díj nyertesei
Legjobb poszter díj nyertesei

A díjakhoz ezúton is gratulálok! Szervezőként is remekül éreztem magam, remélem minden résztvevő élményekkel és új ötletekkel tért haza. A konferenciát sorozatnak szánjuk, találkozzunk 2018-ban is.

További információk (program, galéria, stb.) elérhetőek a rendezvény honlapján: http://physics2.kee.hu/BiosysFoodEng/