Dr. Baranyai László, fénykép

Dr. Baranyai László

 

Fürgedi mi napunk fesztivál

aug 8, 18:19, |

 

Az elmúlt hétvégén – augusztus 5. (szombat) – családi körben ellátogattam Fürged községbe. A helyi „Mi Napunk! Fesztivál” fellépői közül elsősorban a Wild Buffalo Linedance Club produkciója érdekelt. A rendezvény nem volt olyan nagyszabású, mint a szomszédos Ozora fesztivál, de a lelkesedés és a kedves hangulat bőven kárpótol bárkit.

Fényképes beszámoló

Az idei Mi Napunk! fesztivál két helyszínen is zajlott. Talán az időjárásnak köszönhetően a kultúrházban és annak kellemesen árnyékos környezetében kezdődött. Délután – 16h után – költözött a program a régi víztorony mellé.

Fürgedi víztorony és színpad
Fürgedi víztorony és színpad

A délutáni programot a tervhez képest is késve kezdték, hátha több árnyékot kap a színpad és a közönség. A közönségnek jutott a fák árnyékából, de a fellépőknek nem volt ilyen szerencséje. A programot a Wild Buffalo Linedance Club csapata kezdte.

Wild Buffalo LDC fellépés No.1
Wild Buffalo LDC fellépés No.1

A mélabús country dalok helyett western stílusú, de mégis közismert és évezhető zenékre táncoltak. A pörgős, fiatalos előadás nagyjából negyed órája szerintem kitűnően sikerült. A táncok ritmusa és formációja is váltakozott, jól szerkesztett műsort adtak elő.

Wild Buffalo LDC fellépés No.2
Wild Buffalo LDC fellépés No.2

Nekem személy szerint nagyon tetszett az utolsó szám. Egy látványos, dinamikus, spanyol zenére komponált produkció volt. A fellépésről készült teljes video megtekinthető az egyesület facebook oldalán.

A kulturális program tánccal folytatódott, második fellépő a helyi néptánc együttes lett. A népviseletet látva megállapítottam, hogy a községnek láthatóan nincsen jellegzetes színe, de a stílus egyértelműen azonosítható. A helyi táncosok produkciója is közel 15 percig tartott.

Fürgedi néptánc csoport
Fürgedi néptánc csoport

Őket követte egy tekintélyes létszámú néptánc csoport, akik saját zenekarral érkeztek. A zenekar és a táncosok leköltöztek a színpad elé, így sokkal közelebb kerültek a közönséghez. A program csúszása miatt őket már nem tudtam végignézni. Úgy tippelem, a végére a közönség is beállt.

Fürgedi fesztivál fellépők
Fürgedi fesztivál fellépők

Összességében tetszett a község fesztiválja, a lelkesedés és a remek hangulat. Nagyon jó műsort szerkesztettek, a fellépők pedig bele is adtak mindent. A tűző napon előadott produkció igazán megterhelő, különösen a több rétegű fellépő ruhákban. Az összes táncos csapat megmutatta mit tud. Ezúton is gratulálok a kitűnő előadáshoz!