Dr. Baranyai László, fénykép

Dr. Baranyai László

 

XII. Veteránjármű Találkozó

szept 24, 20:35, |

 

Idén tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Zuglói Veteránjármű Találkozót, alkatrészbörzét és modellvásárt. A sportpálya kiállítási helyszínné és színes kirakodóvásárrá változott. Több, mint háromezer belépő tekintette meg a felvonult 350 gépkocsit, motorkerékpárt és egyéb járművet.

Fényképes beszámoló

Az pályánál külön csoportban kaptak helyet a szovjet járművek. A kitűnő állapotban lévő Lada és Volga autók közé állt egy kisbusz is, amely az 1980-as moszkvai olimpiai játékok hivatalos autója volt.

Veteránjármű Találkozó - Volga
Veteránjármű Találkozó – Volga

A gépkocsik mellett számos motorkerékpár és kerékpár is érkezett. Kiemelt helyen – egy sátor alatt – állították ki a legszebb modelleket. Az egyik tulajdonos volt olyan kedves, hogy részleteket osztott meg a gépek történetéről.

Veterán motorok
Veterán motorok

A műsor részeként country dalok szóltak a Don Attila Band előadásában és a Baj Községi Sportegyesület teremkerékpárosai tartottak akrobatikus bemutatót. A junior csapattagok lelkesek és nagyon ügyesek voltak.

Baj Községi Sportegyesület teremkerékpáros bemutató
Baj Községi Sportegyesület teremkerékpáros bemutató

Az eredményhirdetés során kategóriánként kiválasztották a díjnyertes járműveket. A nyertes tulajdonosok kupát, ajándék könyvet és magazin előfizetést kaptak. A motorkerékpár kategória győztese elmondta, hogy a találkozó előtt éppen befejezte a felújítást, ugyanis előző motorkerékpárját ellopták.

Díjazott veterán motorkerékpár
Díjazott veterán motorkerékpár

A rendezvény részeként megtartott alkatrész és modellvásár igen népszerű volt. A járművek szerelvényein kívül akadt ott kitüntetés, gumi kertitörpe, lámpabúra, szinte bármi amit akkoriban gyártottak.

Alkatrész és modellvásár
Alkatrész és modellvásár

Az esemény hivatalos fényképes beszámolója további részletekkel megtekinthető Zugló Önkormányzata honlapján.