Dr. Baranyai László, fénykép

Dr. Baranyai László

 

Mézeskalácsváros

jan 3, 15:59, |

 

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a Mézeskalácsváros nevű kiállítást. Ahogyan a neve is mutatja, terepasztalon berendezett életképek készülnek mézeskalácsból. A kiállítás látogatói pedig közöttük sétálva gyönyörködhetnek a műalkotásokban. Január 27-ig még látogatható (vasárnap és hétfőn zárva)!

Fényképes beszámoló

A Mézeskalácsváros helyszíne a Bálna Budapest központ, azon belül is a 306-os kortárs Teremgaléria. Talán ez az egyetlen negatívum amit mondhatok, mert irányító táblák hiányában a 306-os termet nem a földszinten keresném elsőre. A kiállítás 16-20h tart nyitva, de a sötétítés egyébként is garantálja a megvilágítás hangulatát.

Méz Lakok
Méz Lakok

A belépés után karácsonyi díszkivilágításba öltöztetett mézeskalács házikók és alakok fogadnak. A fahéjas gyömbéres süti illata szintén hozzájárul a jókedvhez. A terepasztal elhelyezése kimondottan gyerekbarát, a felnőttek hajoljanak le vagy guggoljanak. Közelről elevenedik meg igazán minden kis sarok. A havas táj egyértelműen visszatérő motívum.

Fázós macska hóemberrel
Fázós macska hóemberrel

A szokásos kunyhók, fenyőfák és hóemberek mellett olyan érdekességeket is látni, mint egy fázós macska (az alkotó árulta el a titkot), fővárosi híd, ókori látkép, balesetet szenvedett télapó, mozgó daru.

Utcaképek, életképek
Utcaképek, életképek

Az egyértelműen látszik, hogy mindenki komolyan vette a szervezők felhívását és a résztvevők alaposan kitettek magukért. Sokan ötletes jeleneteket készítettek, de az egyszerűnek tűnő mézeskalács házak is apró díszítésekkel bőven felruházva állnak. Sajnos azt is láttam, hogy egy jelenet részben összetört – az okát nem tudom csak az eredményt láttam – remélem sikerül kijavítani és január végéig még látható lesz.

A nyolcadik Mézeskalácsváros kiállítást mindenkinek ajánlom, kedves program. Egyben gratulálok a lelkers résztvevőknek, szép lett!